2011. február 14., hétfő

lelkipásztori beiktatás

2011. január 1-je óta újra van lelkipásztora a Paksi Pünkösdi Gyülekezetnek.
Egy szűk évtized után a fenti mondat egy álom megvalósulásaként hat. Hisszük és reméljük, hogy a szűk évtizedet bő évtizedek követik majd. Minden értelemben. Isten gondoskodik az Ő népéről.
Február 20-án D. Nagy Tamást nyilvánosan is beiktatjuk a Gyülekezet pásztorának.

#UPDATE

Minden résztvevőnek köszönjük, hogy velünk töltöttétek ezt a szép ünnepet, megsokszorozva amúgy sem kicsi örömünket! Reméljük, hogy jól éreztétek magatokat, és ez a délután valóban csak a kezdet lesz Isten munkájában.
Pataky Albert szolgálata letölthető az archívumból.
Az istentiszteleten készült fényképekből egy kisebb válogatás megtekinthető galériánkban.
A TelePaks által készített riport megtekinthető a YouTube csatornánkban.

Sajtószemle: az eseményről beszámolt a TelePaks, a Paksi Hírnök és a PaksPress, illetve saját beszámolónk crosspostként megjelent a Közösség központi honlapján is.




Az elmúlt 2 évben szoros együttműködés alakult ki Tamás és a Gyülekezet illetve a Vezetőség között. Tamás havonta járt hozzánk, Igét hirdetett és mentorolta a Vezetőséget. Nagyon hamar elfogadta és megszerette őt a Gyülekezet.


A folyamat során nagyon hosszú ideig senki nem gondolt arra, hogy kapcsolatunk ennyire megszilárdul majd. Istennek azonban hosszútávú tervei voltak velünk. Ő nem külön-külön gondolkodott felőlünk. Egyként tekintett ránk.

A Gyülekezet hosszú ideje vágyott lelkipásztorra - szellemi vezetőre, aki irányt mutat és motivál. Tamás munkájának is köszönhető, hogy a vágyakozás tetteket követett: előbb pásztorkeresésbe, majd pásztortalálásba fogtunk. És Isten mindvégig velünk volt. Meghallgatta számtalan imánkat és megválaszolta azokat. A Paksi Pünkösdi Gyülekezet utóbbi történelme bizonyság arra nézve, hogy Isten egyetlen gyermekéről sem felejtkezik el. Néha késni véljük a választ, de Isten terve sokkal szebb, mint legjobb ötletünk vagy legmerészebb álmunk. Isten terve tökéletes.

Tamást 2010 decemberében kértük fel, hogy vállalja a Gyülekezet pásztorlását, s ő még karácsony előtt igennel válaszolt. A nyilvános, hivatalos beiktatás megszervezése időt igényelt, de D. Nagy Tamás és Gyöngyi gyakorlatilag január 1 óta állnak a Gyülekezet élén.

A beiktatást 2011. február 20-án 15:30-tól, - a nagy érdeklődésre való tekintettel - a paksi Városháza dísztermében tartjuk meg. Az ünnepi istentiszteletre többek között a város polgármesterét, Hajdú Jánost, a város más egyházainak, gyülekezeteinek vezetőit és a helyi média képviselőit is várjuk. A beiktatást Pataky Albert, az Evangéliumi Pünkösdi Közösség elnöke végzi majd. Az istentiszteleten minden érdeklődőt örömmel fogadunk.
Pataky Albert 2006 óta, második ciklusban elnöke az Evangéliumi Pünkösdi Közösségnek. Számos egyéb szerepe mellett (a Magyarországi Evangéliumi Aliansz elnökhelyettese, az Európai Pünkösdi Közösség vezető testületének tagja) egyben a budapesti Agapé Pünkösdi Gyülekezet pásztora is 2002 óta. A pünkösdiség magyarországi történelmének az első pillanatoktól részese és alakítója.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More